Vetgehalte per portie : 3,5gr
Voorbereidingstijd : 15 min.
Bereidingstijd : 1uur10min.
Nodig :
110gr kortkorrelige rijst
1l magere melk
60gr basterdsuiker
1tl geraspte sinaasappel
1tl geraspte citroen
1tl vanille essence
20gr hazelnoten
1el bruine suiker
Was de rijst in een zeef tot er schoon water afkomt.
Laat goed uitlekken.
Roer de melk en de suiker in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Voeg de rijst en de schil erbij en roer even.
Breng aan de kook en zet dan lager.
laat koken onder af en toe roeren gedurende 1 uur.
Roer de vanille essence erdoor.
Rooster de hazelnoten op een bakplaat gedurende 5min. op 180°C.
Wrijf de schilletjes eraf met een doek.
Afkoelen en fijnhakken.
Verwarm de grill.
Schep de rijst in vuurvaste bakjes van 2dl.
Meng de suiker en de hazelnoten en strooi op de rijst.
Gril kort tot de suiker smelt.
Serveer meteen.