Vetgehalte per portie : 5,5 gr
Voorbereiding : 15 min. + koelen
Bereiding : 5 min.
Voor 6 personen.
Je hebt nodig :
3 el custardpoeder
2,5 dl magere melk
2 el basterdsuiker
2 tl vanille-essence
260 gr magere verse kaas
2 eiwitten
4 dl koude expresso
2 el amaretto
250 gr lange vingers
2 el ongezoet pure cacao
Los de custardpoeder op met 2 el magere melk in een pannetje.
Voeg de resterende melk, suiker en vanille-essence toe en roer op een laag vuur tot het mengsel kookt en dik wordt.
Haal het van het vuur.
Het wordt een dikke custard.
Doe hem in een kom, bedek met plastiekfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de custard en de magere kaas 2 min.
Klop de eiwitten to zachte pieken en schep door de custard.
Schenk de expresso in een schaal en voeg de amaretto toe.
Doop de helft van de lange vingers snel in het koffiemengsel zodat ze zich volzuigen en leg een laag in een schaal.
Verdeel de helft van het custardmengsel over de lange vingers.
Stuif de helft van de cacao op de custard en breng nog een laag lange vingers en custardmengsel aan.
Bedek de tiramisu met een plastiekfolie en zet hem een nacht in de koelkast.
Bestuif hem met cacaopoeder voor het serveren.