Onderwerp: Zwarte Woud Taart zo sep 14, 2008 4:24 pm
Deeg :
4 eierdooiers
3 soeplepels warm water
250 gr suiker
1zakje vanillesuiker
1 flesje rhum aroma (oetker)
4 eiwitten
250 gr bloem
50 gr cacao
1 zakje Backing (oetker)
120 gr boter
Vulling :
300/400 krieken op sirop
3/8 l slagroom
50 gr suiker
2 zakjes Klop FIx Oetker
Versieren :
Chocolade schilfers
gekonfijte krieken
Klop de eierdooiers schuimig met het warme water. Voeg er beetje bij beetje 2/3 van de suiker, de vanillesuiker en het rumaroma bij et maak er een romige massa van. Klop de eiwitten stevig op en doe daar de rest van de suiker bij. Giet deze massa op het eiermengsel. Zeef er de bloem-cacao-bacingpowder over en meng zeer voorzichtig (gebruik zo een lepel met een gat in het midden,zo hou je het mengsel luchtig). Doe er de gesmolten boter bij en giet alles in een ronde vorm van 24 cm. Bak op 150°C in 45 min. Snij de taart in twee en besprenkel met wat kirch of een andere liqueur. Leg de krieken regelmatig op een van de taartdelen. Doe daar de opgeklopte slagroom over en maak gelijk. Leg de andere plak taart erop. Besprenkel weer met wat kirch. En dan kan je beginnen versieren !
Dit is de foto uit het receptenboek
En dit is wat ik ervan gemaakt heb voor Kerstmis
Wat denk je ervan ? Nu is het jouw beurt Laat eens wat jij ervan kunt
Onderwerp: Re: Zwarte Woud Taart di sep 23, 2008 10:58 am
Je kan als je niet veel tijd hebt het je wat gemakkelijker maken. Ik koop dan een pakje sachertorte van oetker in de plaats van mijn deeg zelf te maken. Dat is zo een doosje met de mengeling al klaar en je hebt gewoon maar je eieren en melk erbij te doen. En dan ben je zeker dat het gebak luchtig is. De glacage gebruik ik niet ( is niet zo geslaagd ) Ik doe dat soms in melk dan om een tas warme chocolademelk te maken
Onderwerp: Re: Zwarte Woud Taart di feb 03, 2009 1:07 am
Een heel mooie taart Christel ! Prachtig.
Bak je soms ook een cake? Dat heb ik vroeger meermaals al wel gedaan, maar op vlak van taarten bakken ben ik (nog) een leek en serieus groen achter mijn oren.
Tot later... ... misschien wel met één of ander zelfgebakken "ding" hahaha... Een goed oven heb ik al... daarin heerlijke lasagna gemaakt met Kerstmis 2008. Zalig smullen. Groentjes kunnen ook zoet zijn, vooral worteltjes, gestoofde ui, pompoen, ... lekker.
Onderwerp: Re: Zwarte Woud Taart di feb 03, 2009 6:25 pm
je kan een cakeje als basis gebruiken voor zo een taart. Het is gewoon een kwestie van zich wat te amuseren met het versieren. Dat doe ik eigenlijk het liefste, ik maak een gewone cake en dan hop wat slagroom erop en wat suikerroosjes bijvoorbeeld
Onderwerp: Re: Zwarte Woud Taart wo feb 04, 2009 2:38 am
Aja, in het versieren van al je gemaakte zoete gebak(jes), daar kan je net heel goed je creativiteit in uitleven hé? En is ook een streling voor het oog! Soms moet het bijna pijnlijk zijn omdan daarna je mooie versieringen te moeten aan stukken snijden en opeten.. maar ja, het laten zuur worden ofzo is ook niet fijn en allemaal ook veel te lekker om te laten staan hihi !!
Wat ook mooi is, is cake met chocolade erin en dat je daardoor zo'n mooi gemarmert effect krijgt als je de cake aansnijdt! Leuk en heel decoratief... Maar bij mij is dat vroeger (al lang geleden) nooti echt mooi gelukt om het "gemarmerde" efffect te verkrijgen ... Ik zal wel iets mis gedaan hebben bij het mengen van de deeg met de cacao.
Onderwerp: Re: Zwarte Woud Taart wo feb 04, 2009 9:32 am
Om een gemarmerde cake te maken leg ik eerst mijn "wit"deeg in de vorm en dan de "chocolade" laag erover. En ga ik erin met de andere kant van een lepel en maak een kleine opgaande beweging. Al draaiend om de witte laag wat naar boven te brengen.
Suikerroosjes zijn gewoon roosjes gemaakt van suiker zoals ze ook bestaan in marsepein mmmmm